Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
Sylwia Zadara Tomek Węgorzewski krzysztof Chcesztomasz Monika92 Dasta (5505 niezalogowanych)
1672 Posty
Moscisław taki tam
(marianek)
Maniak
lena003 napisał:
Jasna napisał:
kinia napisał:
W Tine zepsula sie cala linja produkcyjna masla i dla tego sa braki. w Remie 1000 mozna zakupic maslo z Francji, ale przysluguje 1 na osobe
Pozdrawiam

Powiedz, że żartujesz!!?

No nie mów Jasna , ze ty już w No jestes?????? jakoś tak pomyślałam jak sie tak przejęłas norweskim brakiem masła

ona sie ucieszyła, bo w bytomiu daja pół kostki na osobe, wiec micha jej sie smieje, jak to w norge jest bosko
kraina masłem i miodem płynąca.....

ja tam sie ciesze, bo nie uzywam tego gówna, gorzej gdyby sie browar spalił, albo zabrakło by zółci bydlecej.....

ps: w zamian jako smarowidło, polecam benecol (dobry na cholesterol i skleroze), słyszysz jasiu ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
670 Postów
Dorota K..
(Jasna)
Wyjadacz
Maryjanku - ty tępa sztuko...

Masło używa się do różnych rzeczy, nie tylko na chleb. Rybka jest najlepsza usmażona własnie na masełku, dodaje się go do ciast itd.

Od razu widać jaki ty ograniczony
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1444 Posty

(Anna82)
Maniak
Kto się czubi ten się lubi
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Jasna napisał:

Masło używa się do różnych rzeczy, nie tylko na chleb. Rybka jest najlepsza usmażona własnie na masełku, dodaje się go do ciast itd.

masło i mleko to głównie używa się do dojenia słabiutko poinformowanych
o ile jeszcze dawanie tych produktów dzieciom do lat kilku nie budzi większych sprzeciwów, to już nie znajdziecie nigdzie rozsądnych porad, aby tego dobra używały osoby dorosłe
niech was doją dalej, ale możecie sobie poczytać
tu
slimeo.pl/artykuly/czytaj/maslo-czy-marg...o-jest-zdrowsze.html
czy gdziekolwiek, a znajdziecie coś podobnego
Masło jest wyrabiane ze śmietanki wytworzonej z mleka. Większość jego składu (80 %) to tłuszcz pochodzenia zwierzęcego. Obok dużej ilości szkodliwych nasyconych kwasów tłuszczowych, zawiera ono również kwasy nienasycone, które są nam niezbędne. Masło stanowi także bogate źródło cennych składników, jak witaminy A i D oraz karotenoidy. Jego spożywanie polecane jest szczególnie dzieciom, a także kobietom w ciąży. Jednak osoby z wysokim poziomem cholesterolu we krwi muszą zrezygnować z maślanej przyjemności, ponieważ masło zawiera bardzo wiele cholesterolu. Ci jednak, którzy nie są zagrożeni tą dolegliwością, w niewielkich dawkach mogą pozwolić sobie na nie pozwolić.
Musimy koniecznie pamiętać, by nie smażyć na maśle, ponieważ wydziela ono wówczas szkodliwe substancje.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
185 Postów

(lena003)
Stały Bywalec
Jasna napisał:
Maryjanku - ty tępa sztuko...

ta "miłość " was kiedys zabije .....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1672 Posty
Moscisław taki tam
(marianek)
Maniak
i za to ją lubie......

jajecznica tez smakuje na masełku : )

BENECOL to tez maslo, ale ma odwrotny skutek ( tak jest w moim przypadku)!

miałem cholesterol, który prawie mnie zabił,a od kiedy zamieniłem zwykłe maslo na benecol + zastosowałem leczenie farmakologiczne poziom tego cichego zabójcy jest w normie.....
aaaaaaaaaaaa i kuska stoi jak swinski ryj
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
38 Postów

(pindol)
Nowicjusz
jasta102 napisał:
Jasna napisał:

masło i mleko to głównie używa się do dojenia słabiutko poinformowanych
o ile jeszcze dawanie tych produktów dzieciom do lat kilku nie budzi większych sprzeciwów, to już nie znajdziecie nigdzie rozsądnych porad, aby tego dobra używały osoby dorosłe
niech was doją dalej, ale możecie sobie poczytać
tu
slimeo.pl/artykuly/czytaj/maslo-czy-marg...o-jest-zdrowsze.html
czy gdziekolwiek, a znajdziecie coś podobnego
Masło jest wyrabiane ze śmietanki wytworzonej z mleka. Większość jego składu (80 %) to tłuszcz pochodzenia zwierzęcego. Obok dużej ilości szkodliwych nasyconych kwasów tłuszczowych, zawiera ono również kwasy nienasycone, które są nam niezbędne. Masło stanowi także bogate źródło cennych składników, jak witaminy A i D oraz karotenoidy. Jego spożywanie polecane jest szczególnie dzieciom, a także kobietom w ciąży. Jednak osoby z wysokim poziomem cholesterolu we krwi muszą zrezygnować z maślanej przyjemności, ponieważ masło zawiera bardzo wiele cholesterolu. Ci jednak, którzy nie są zagrożeni tą dolegliwością, w niewielkich dawkach mogą pozwolić sobie na nie pozwolić.
Musimy koniecznie pamiętać, by nie smażyć na maśle, ponieważ wydziela ono wówczas szkodliwe substancje.

Buehehehe, coraz lepiej Stasiu, jak nie rewelacje z Faktu to madrosci zyciowe z portalu dla anorektyczek

Co bedzie nastepne? "Trzymam w nocy kredens" czy "zaatakowaly mnie pieczarki"

Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
185 Postów

(lena003)
Stały Bywalec
marianek73 napisał:
i za to ją lubie......

miałem cholesterol, który prawie mnie zabił,a od kiedy zamieniłem zwykłe maslo na benecol + zastosowałem leczenie farmakologiczne poziom tego cichego zabójcy jest w normie.....
aaaaaaaaaaaa i [b]kuska stoi jak swinski ryj

[/b]

to wcześniej "leżała"???!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1672 Posty
Moscisław taki tam
(marianek)
Maniak
Anna82 napisał:
Kto się czubi ten się lubi

aaaaaaaaaaaaaaaaaa dziubasek wie, ze 22 rano odpłynie prawdopodobnie ost,prom z krs?

na 22 po południu spodziewane są potezne sztormy sniezne i podmuch wiatru do 150km/h......
prom ma nawet juz nie wracac z dk, bo tam taniej i dziewczyny mniej pijane..... )
takze bierz swojego boyka za morde i przebookuj na 22.12......

ps: a tak powaznie, to Ivka ponoc przekupiła (a ma czym) sterników i nie chca płynąc 23......
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1672 Posty
Moscisław taki tam
(marianek)
Maniak
lena003 napisał:
marianek73 napisał:
i za to ją lubie......

aaaaaaaaaaaa i [b]kuska stoi jak swinski ryj

[/b]

to wcześniej "leżała"???!!!

stała stała, ale jak swinski ryjek : ))

dla niedowiarków > moge podjechac i pokazac
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok